Gastromach

Garden Food Festival 2016

Garden Food Festival 2016
17/05/2016 Gastromach

Druhý ročník zahradního festivalu jídla v Olomouci je úspěšně za námi. Gastro Mach, coby jeden z hlavních partnerů akce, se tentokrát prezentoval také s aktivní nabídkou na vlastním stánku nazvaném Jesenická sekce. Výživné video z našeho počinu přikládáme, opravdu je na co se dívat :-).

Gastro Mach zaštítil Garden Food Festival na olomouckém výstavišti Flora jako hlavní technologický partner. Naše stroje a zařízení sloužily nejen na hlavním festivalovém pódiu, kde probíhaly po oba víkendové dny velmi zajímavé kuchařské prezentace a duely. Postarali jsme se také o vybavení několika stánků našich klientů, kteří na festivalu prezentovali svoji restauraci. A stejně jako loni postavili technici z Gastro Mach v Pavilonu G moderní a plně funkční mycí centrum, které sloužilo jako hlavní umývárna všem vystavovatelům.

Co se týká vlastníIMG_8997ch aktivit, během festivalu jsme v našem pavilonu uspořádali hned čtyři pizza workshopy, což byly dvouhodinové semináře pro pozvané klienty – provozovatele pizzerií a restaurací z celé České republiky. Semináře vedl náš vzácný host Pietro Tallarini, skutečný mistr v přípravě pravé italské pizzy, který českým pizzařům předal alespoň zlomek svých celoživotních kuchařských zkušeností.

Pod zkráceným sloganem Pizza, kozy, konopí jsme se také zapojili do festivalového dění jako aktivní vystavovatelé netradiční gastronomie. Stánek Jesenická sekce vedl náš kuchařský konzultant Tomáš Avrat a oživením bylo zapojení našeho kamaráda Tomáše Jangla, který s originalitou sobě vlastní nabízel návštěvníkům festivalu své sirupy, čaje a další výrobky z konopí. Vhodným doplněním našeho stánku byl také prodej sýrů z kozí farmy U Nýdrlů.

Samotný festival se vydařil a přálo mu i počasí. Přes dvanáct tisíc návštěvníků prošlo podle prvních odhadů pořadatelů branami druhého ročníku. Loni to bylo necelých deset tisíc milovníků dobrého jídla a pití. Ve Smetanových sadech si mohli vybrat z nabídky více než sedmi desítek restaurací a prodejců delikates, regionálních specialit a nápojů. Hlavními tvářemi festivalu byli kuchařská celebrita Zdeněk Pohlreich, spisovatelka Halina Pawlovská či herec a moderátor Lukáš Hejlík.