Gastromach

Komora na zrání masa

Komora na zrání masa
23/10/2016 Gastromach

Oblíbený olomoucký Minipivovar a steakhouse Riegrovka je prvním místem, kam jsme právě instalovali speciální klimatickou komoru určenou pro zrání masa. Chuť a kvalita steaků tak dosáhne nové mety.

Myslíte si, že když máte na pultě maso, které bylo poražené předevčírem, je zaručena kvalita? Omyl! Hovězí maso musí zrát! Jednou z možných metod je tzv. suché staření. Jedině tímto způsobem dosáhne požadované křehkosti a zejména chuti. V Riegrovce maso umístí na několik týdnů do zrací komory, ve které je kromě teploty, vlhkosti a proudění vzduchu sledováno pH. Po uplynutí několika týdnů je maso připraveno pro mlsné jazýčky milovníků těch nejlepších steaků.

Klimatické komory pro zrání potravin (masa, sýrů) a výrobu tradičních fermentovaných masných výrobků dodává na český trh prostřednictvím Gastro Mach italský výrobce Arredo Inox.

A ani úzké schodiště do druhého patra, kde třísetkilová komora našla své místo, nás nezastavilo. Prostě jsme ji tam dostali oknem.
img_5591

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.riegrovka.eu

www.stagionello.it