Potravinářský průmysl je jedním z nejaktivnějších a nejživějších odvětví. Společnosti, které zpracovávají maso, cukrářské a pekařské výrobky, mléčné výrobky, nebo působí na trhu s těstovinami, musí mít dobře definované procesy pro sanitaci prostředí.
Mnoho průmyslových odvětví se řídí specifickými standardními postupy, jako je HACCP týkající se analýzy rizik a kritických kontrolních bodů.
Certifikace HACCP a NSF (světový lídr v oblasti certifikace pro bezpečné použití v potravinářství), dokazují, že patentované profesionální parní generátory nám umožňují zavést a uplatňovat účinné postupy pro správnou sanitaci.
Prostřednictvím těchto postupů, certifikovaných a uznávaných na evropské a mezinárodní úrovni, jsou přijímána preventivní opatření k identifikaci a kontrole rizikových faktorů dříve, než může být ohrožena bezpečnost potravin.
Kvalita konečného produktu závisí právě na správné sanitaci zařízení, použitém vybavení a okolním prostředí.
Hlavní cíle správné hygieny v potravinářském průmyslu
Cílem sanitačních procesů je bojovat proti šíření a aktivitě mikroorganismů, které mohou kontaminovat potraviny. Ve všech sektorech potravinového systému se objevuje důležitost hygieny a sanitace potravin pro zajištění bezpečného a zdravého zásobování potravinami a pro zamezení křížové kontaminace potravin.
Bezpečnost a hygiena potravinářských výrobků představuje pro zákazníka očekávání prvořadého významu a přesně pro uspokojení jeho potřeb je s profesionálními produkty BlueEvolution možné sanitovat:
- dopravní pásy (řetězové, pásové)
- chladící a fermentační místnosti
- pasterizátory
- chladicí a mrazicí boxy / místnosti
- mixéry
- třídící stroje
- balicí stroje
- pracovní desky a pracovní stoly
- stroje pro masnou výrobu
- stroje pro pekárenský a cukrářský průmysl
- stroje pro mlékárenský průmysl
- myčky a odstředivky na ovoce a zeleninu
Jak manažeři potravinářských výrobních závodů snižují prostoje díky technologii BlueEvolution
Použití tradičních metod úklidu k čištění zařízení na přípravu jídel mnohdy znamená rozebrání a přesunutí daného zařízení na vyhrazené místo.
Obvykle potřebujete odpad pro odtok vody, spoustu chemikálií a mnoho odpracovaných hodin, abyste řádně vyčistili všechny rohy, obtížně dostupná místa, praskliny a štěrbiny.
Hlavní výhodou parní sanitace je naopak větší efektivita výsledku.
Použití páry eliminuje potřebu demontovat zařízení a tím snižuje jak náklady na pracovní sílu, tak i čas, který společnosti dennodenně investují do sanitace strojů a zařízení.
Pára dodávaná profesionálními parními generátory BlueEvolution dosahuje vysokých teplot, které zajišťují vysoký standard hygieny a sanitace všech zařízení a povrchů. Zařízení není nutné rozebírat, protože pára se postará o dosažení kritických bodů, i těch nejobtížnějších.
Díky své všestrannosti a četným možnostem použití umožňuje pára proniknout do trhlin a štěrbin, kde rozpouští nečistoty a dezinfikuje, bez použití chemikálií, které jsou škodlivé pro životní prostředí i zdraví.
Naše profesionální parní generátory s UV-C technologií lze díky jejich všestrannosti použít ve vinařství, pivovarech, mlékárnách a v celém potravinářském a nápojovém sektoru.
Profesionální parní generátory BlueEvolution s UV-C germicidní lampou jsou bezpečné pro redukci patogenů v potravinářských provozech
Technologie UV-C je široce využívána v prostředí výroby potravin k dosažení zlepšení kvality a kontroly hygieny během každého výrobního procesu. Použití UV-C ultrafialového záření prokazatelně eliminuje bakterie Escherichia coli, Salmonely, Listerie a další alimentární patogeny.
Účinnost ošetření samozřejmě závisí na době expozice, úrovni ozáření a použité technologii.
Technologie BlueEvolution je speciálně navržena pro potravinářský průmysl
BlueEvolution nabízí dvě specifické varianty pro sanitaci v potravinářském průmyslu: Blue Evolution S+ s výkonem 3 500 wattů, stálým tlakem 8 barů a teplotou páry až 170 °C. Blue Evolution XL+ se stálým tlakem 10 barů, teplotou páry až 180 °C a výkonem 7 200 wattů (třífázový).