Arredoinox

Design & patentovaná řešení


STAGIONELLO EVO®

Stagionello EVO® je jediný patentovaný přístroj s kapacitou 150 kg z nerezu a skla, který stačí připojit do zásuvky. Přináší technologickou revoluci do tradiční konzervace potravin. Vytváří ideální klima pro zrání salámů. Stroj je speciálně navržen pro kompletní, plně automatické výrobní cykly, rozdělené do 6 fází (dušení, uzení, sušení, odpočívání, výměna vzduchu, ochucování) a zároveň umožňuje přípravu celých kusů masa (pancetta) nebo mletého masa (klobásy, salámy). Vnější i vnitřní stěny přístroje jsou vyrobeny z leštěné nerez oceli AISI 304. STAGIONELLO EVO® splňuje všechny evropské bezpečnostní normy a je vhodný pro použití v potravinářství. Je vybaven duálním systémem (žádný monoblok) na profesionální úrovni pro chlazení a ohřev s regulací vlhkosti. Tento systém umožňuje velmi rychlé dosažení požadované teploty a vlhkosti. Klima uvnitř komory je dlouhodobě udržováno díky izolaci z polyuretanové pěny bez CFC (hustota 40/43 kg m3). Systém pro odmrazování používá horký plyn a je taktéž vybaven funkcí pro odvlhčování. Dveře mají nerezový rám. Velké dvojité sklo umožňuje vizuální kontrolu produktů a v případě umístění kabinetu v prodejně i zajímavý pohled pro zákazníka. 4 nastavitelné nohy umožňují vyrovnání přístroje. Díky snadné sanitaci a čištění jsou zaručeny výrobky té nejvyšší kvality.

Netřeba žádných zkušeností. Obsluha může na displeji vybrat jeden z pěti přednastavených receptů climatic® (zahrnujících téměř všech 200 typů italských salámů) a STAGIONELLO® začne s výrobou. Automaticky přitom ovládá různé parametry každé fáze výroby, jako je čas, teplota, vlhkost, ventilace a ochucování.

FUMOTIC®

Další patentovaný přístroj rozšiřuje řadu možností stroje Stagionello®.
• Uzení/ochucování
Tato fáze výroby využívá přírodní tekutý kouř nebo další chutě, které se při nízké teplotě rozprašují do komory Stagionello® a bezpečně tak uchovávají jedinečnost výrobku.
• Zvlhčování
První patentovaný systém, který skutečně řídí vlhkost uvnitř komory. Nevyžaduje napojení na vodovodní potrubí, protože využívá nádobku s vodou umístěnou na Stagionello®. Vlhkost řídí bez ohledu na minimální zatížení stroje.

CLIMATOUCH®

Revoluční ovládací systém automaticky spravuje všechny fáze procesu, přičemž vypočítává hladinu pH během fermentace a zajišťuje tak kvalitní výsledný produkt. Tento vysoce vyvinutý software, určený pro transformaci tradičních potravin, je intuitivní a snadno použitelný. Díky interní paměti 352 Kb máte možnost uložit až 150 různých receptů, obsahujících přednastavené hovězí, skopové, vepřové a zvěřinu. Monitorovací systém HACCP poskytuje důležité informace přes 6-ti palcový dotykový displej. K dispozici je sériový port pro PC a zvláštní tiskárnu pro uživatelský tisk. Grafické rozhraní velkého LCD displeje obsahuje snadno ovladatelné ikony a zprávy, které umožňují zobrazení a ovládání každé fáze transformace – SOLENÍ-DUŠENÍ-UZENÍ-SUŠENÍ-VÝMĚNU VZDUCHU-ODPOČÍVÁNÍ. Neustálé zobrazování a monitorování nejdůležitějších faktorů – ČAS – TEPLOTA – VLHKOST – pH.

© 2021 GASTRO MACH, s.r.o. All Rights Reserved