Ptejte se, rádi vám odpovíme. Nejčastější dotazy naleznete níže podle kategorií.
Bohužel názory se různí a běžný uživatel nemá šanci se v tom zorientovat. Pojďme to zkusit společně „rozmotat“.
Navrhujeme rozdělit hned na začátku vodu na dva druhy dle použití:
Proč potřebujeme dále pitnou vodu upravovat? Jsou dva základní pohledy:
Aby to nebylo tak jednoduché, tak můžeme pitnou a užitkovou vodu rozdělit dále:
UŽITKOVÁ VODA (není součástí nápojů ani přípravy pokrmů)
PITNÁ VODA (určená k pití nebo konzumaci v nápojích či pokrmech)
Celé problematice úpravy vody v kuchyni naleznete v detailním popise v tomto pdf souboru.
První, co si musíte zodpovědět je, zdali budete balit horké nebo chladné?
Horké = pouze zatavení (stroj na balení do misek) a následné zchlazení v šokéru nebo přímá distribuce v teplém stavu.
Studené = zatavení nebo výměna atmosféry pomocí vakua
POŽADOVANÁ TRVANLIVOST
4 hodiny od uvaření = nutné zajištění teploty nad 65°C po celou dobu
5 dnů od uvaření = šokově zchlazené na 2°C
21 dnů a více = šokově zchlazené a balení s inertním plynem (výměna atmosféry)
Problematiku balení hotových jídel do misek jsme detailně popsali v tomto pdf dokumentu
Nástroje pro vakuování nabízí např. italský výrobce ORVED … Zjistěte více
GASTRO MACH, s. r. o.
Za Podjezdem 449, 790 01 Jeseník
Belnická 596, 252 42, Jesenice u Prahy
© 2020 GASTRO MACH, s. r. o., Za Podjezdem 449, 790 01 Jeseník