morello forni

Viva la Pizza!

TRADICE, KVALITA A JEDINEČNOST

Společnost Morello Forni z italského Janova vyrábí pizza pece od roku 1969. Jedná se o tradičního italského výrobce kvalitních pecí s nejlepším poměrem cena/výkon určených do restaurací, pizzerií i pekařských provozů. Otcem myšlenky výroby pecí byl pan Luigi Morello, proslavený svým přístupem „Jakýkoliv tvar, jakýkoliv rozměr … na přání“. Již v šedesátých letech přišel pan Morello s první verzí svého otočného kamene, a to v rámci vývoje pece pro přípravu věhlasného janovského cizrnového koláče Farinata. Nedlouho poté se podařilo s úspěchem aplikovat inovaci otočného kamene i na přípravu pizzy. V následujících více než 40 letech přicházel Luigi Morello a jeho dva synové každoročně s dalšími inovacemi svých pecí. 

Morello Forni klade důraz na variabilitu a vysokou kvalitu svých produktů, tomu přizpůsobuje i druh použitých materiálů. Při výrobě jsou využívány vysoce kvalitní žáruvzdorné izolační materiály obsahující až 90% hliníku (konkurenční řešení končí na hraici 40%). Díky dalším patentovaným technickým řešením tak máte jedinečnou možnost při zachování vysoké produktivity optimalizovat Vaše provozní náklady.

PORTFOLIO PECÍ

Řada (L/LP/Mix/PAX/MR/MRe/FWRe/FWR/PG/FG/FGR/FRV/FGI/PGI/MRi/FGRI)

  • kritériem rozdělení do jednotlivých řad je topné médium, výbava a výkon pece; 
  • v portfoliu nalezneme pece na dřevo, plyn, elektrickou energii, kombinované pece dřevo/plyn, dřevo/elektrická energie až po pece hybridní, které jsou samostatně provozovatelné na různé druhy médií (dřevo/plyn, dřevo/elektrická energie);
  • výbavu a výkon pecí ovlivňuje např. počet hořáků, regulovatelnost teplot komory a kamene, existence otočného kamene, apod

Typ (75/85/100/110/120/130/140/150/180)

  • kritériem pro rozdělení do typových řad je průměr kamene pece (koresponduje s typem, udáno v centimetrech);
  • typ pece vychází z potřeb zákazníka – reálná hodinová kapacita pecí se tak pohybuje od 30 do 180 pizz za hodinu;

MODELOVÉ ŘADY

  • Standard je základním modelem v kovovém antickém stylu a jednom barevném provedení;
  • Cupola Base je pec kopulovitého tvaru z přírodního materiálu (brushed nature stone), jehož výhodou je možnost barevného provedení dle RAL, přesně dle přání zákazníka, resp. designéra, stačí použít barvu na vodní bázi a pec můžete sladit s interiérem jako nikdy předtím;
  • Vulcano Base je charakteristický kopulí ve tvaru vulkánu, pro možnost barevného řešení lze opět využít barvy na vodní bázi;
  • Cupola Mosaico je charakteristický krásnou jedno či vícebarevnou mozaikou z přírodního mramoru z vyhlášených italských lomů, a to ve více než dvaceti možných barevných odstínech;
  • Vulcano Mosaico je charakteristický kopulí ve tvaru vulkánu, tentokrát v provedení mramorové mozaiky;   

Produkty

ROTAČNÍ PECE

ROTAČNÍ PECE

Více detailů

STATICKÉ PECE

STATICKÉ PECE

Více detailů

PIZZARELLA

LIS NA PIZZA TĚSTO

Pizzarella je první a jediný poloautomatický lis na pizza těsto, který je schopen připravit základ pizzy přesně tak, jak by to udělaly ruce zkušeného pizzaiola.
Více detailů

Výrobci

Kontaktujte nás







    Hledáte vhodné řešení pro vaši kuchyni?

    Přihlášení k odběru novinek

    Každý měsíc od nás obdržíte e-mail plný novinek, informací a trendů v oboru kuchyňských technologií.